Szkolne sprawy | mydziewczynyan.pl

Temat: ***Pazdziernikowe słoneczka 2007***
zaskoczona byłam nawet że aż tak... nawet hemoglobina w normie co dziwne bo przed ciążą często miałam za niską... Wiecie może co oznacza udział dużych płytek P-LCR?? to chyba jedyny składnik...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=40748



Temat: WYNIKI
mam problem z rozczytaniem wyników badań krwi-wiem że są na portalu tabele ale ja jestem jakaś ułomna Jakby ktoś mógłby mi pomóc to bardzo proszę WBC 8.31 NEUT 1.70 LYMPH 5.30 MONO 0.90 EO 0.37 BASO 0.04 RBC 4.14 HGB 12.3 HCT 34.1 MCV 82.4 MCH 29.7 MCHC 36.1 RDW-SD 35.2 RDW-CV 11.8 PLT 400 PDW 9.5 MPV 8.9 P-LCR 16.9 PCT...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=21651


Temat: wyniki badań
Moje ostatnie wyniki badań: Krwinki płytkowe 119,0 tys/ul norma 140 - 440 Wsk.anizocytozy kr. czerwonej(RDW-CV) 11.5 % norma 12 - 14 Śr.objętość płytki krwi (MPV) 13.3 fl norma 7.0 - 12.0 Odsetek dużych płytek krwi (P-LCR) 53.0% norma 6 - 25 Moze Ktoś wytłumaczyc te wyniki? nowakkk@gazeta.pl
Źródło: forum-muzyczne.net/index.php?showtopic=64880


Temat: Noworoczne postanowienia i zmiany
M - wszystko co mozliwe np. hematokryt, monocyty, leukocyty...itd cyty, hemoglobina, wszystkie wskaxniki cholesterolu, MCV, MCH,MCHC, płytki krwi, RDW-CW, PDW, MPV, P-LCR, eozynofile.....i inne kończące sie na file. Cukier...tyle pamietam. Wyniki...
Źródło: maranta.livenet.pl/forum/viewtopic.php?t=7258


Temat: wysokie PLT
... GLUKOZA-w normie ciala ketonowe-w normie urobilinogen-nb bilirubina-nb erytrocyty-nb natomiast wyniki krwi: WBC-9,95 RBC-5,13 HGB-13,3 HCT-38,7 MCV-75,4 MCH-25,9 MCHC-34,4 RDW-13,5 PLT-526 MPV-10,3 PDW-11,7 P-LCR-26,8 PCT-0,54% bardzo prosze powiedzcie mi czy to cos...
Źródło: uronef.pl/Forum/viewtopic.php?t=7327


Temat: proszę o interpretacje wyników
Witam Dziś robiłam Zuzi kontrolne badanie krwi i moczu mamjuz wyniki i prosiłabym o inepretacje Mocz jest wporządku rzadnych odchyleń nie ma tyko ciężar jest 1025 i nie wiem czy to w normie ? Teraz krew WBc +13,2 RBC 4,2 HGB -10,8 HCT -33,2 MCV -79 MCH -25,7 MCHC 32,5 RDW-CV 13,4 LYMPH +77 PLT 312 PDW 12,2 MPV 10,4 P-LCR 27,8...
Źródło: uronef.pl/Forum/viewtopic.php?t=865


Temat: Proszę o interpretację wyników
Witam proszę o interpretację wyników Filipa Morfologia: leukocyty 7,6 erytrocyty 4,39 hemoglobina 12,1 hematokryt 36,1 MCV 82,2 MCH 27,6 MCHC 33,5 Płytki krwi 334 Znizocytoza erytrocytów 14,7 RDW-SD 38,3 norma 39-53,3 PDW10 MPV 9,2 P-LCR 18,8 norma 19,2 - 47 Mikroskopowy rozmaz krwi: granulocyty obojętnochłonne 24 norma 27-59 limfocyty 75 norma 29- 48 monocyty 1 norma 3 -8 OB 13 norma 3...
Źródło: uronef.pl/Forum/viewtopic.php?t=6178


Temat: morfologia krwi
do 44 % I sie wlasnie zastanawiam czy ktos wie z czym to jest zwiazane... Podobno chodzi o gestosc krwi..ale nie wiem tak naprawde czy cos musze z tym zrobic ze...
Źródło: antyforum.pl/viewtopic.php?t=100


Temat: Kącik Pierwszej Pomocy
jet ten P-LCR.
Źródło: abcslubu.nazwa.pl/forum/viewtopic.php?t=3874


Temat: dziwny guzek w jamie ustnej
Czy mogłabym uzyskać interpretację wyników krwi mojego psa, lekarz oświadczył że są złe, najbardziej boję się o krwinki białe WBC 22,20 norma 9,00-10,00 RBC 7,68 norma 5,50-8,00 Hemoglobina 17,80 norma 12,0-18,0 Hematokryt 55,7 norma 37,0-55,0 MCH 23,20 norma 19,0-24,0 MCHC32,0 norma 32,0-36,0 Mcv 72,5 norma 60,0-77,0 Plytki krwi 527 norma 200-580 RDW 13,1 norma 11,5 14,5 PDW 11,5 norma 6,1-11,0 MPV 9,5 norma 7,2-11,1 P-LCR 21,6 norma 6,0-24,0 granulocyty pałeczkowate 3 % <5 granulocyty segmentowate 80 % Limfocyty 10& Monocyty 7% Mocznik 36,6 norma 20,0-45,0 Kreatynina 0,5 norma 1,0-1,7 Fosfataza alkaliczna 141 norma ... leki poprawic wyniki krwi ale sie bardzo martwie. Najgorsze jest to, że nie wiem jak mam znalezc jakiegos psiego onkologa w lodzi bo w wyszukiwarce nie ma A moj piesek czuje...
Źródło: vetforum.pl/viewtopic.php?t=1007


Temat: Komplet badań
11,3 P-LCR 35,2% Wzór krwinek białych NEUT 2,47 NEUT% 43,9% LYMPH 2,61 LYNPH% 46,4 MONO 0,40 MONO% 7,1% EO 0,12 EO%2,1% BASO 0,0 BASO% 0,5%
Źródło: forum.futuramed.pl/viewtopic.php?t=333


Temat: Morfologia krwi, a cukrzyca
Czy ogólna morfologii krwi( WBC - 8,7, MXD 15,2 , LYM 35,7 , NEU 49,1, ERYTROCYTY 5,14, HEMOGLOBINA 15,00, HEMATOKRYT % 42,9, MCV - 83,5 , MCH - 29,2, MCHC 35,00, PłYTKI KRWI - 383, MPV 9,2, P-LCR 19,5, ob-2mm/h) może wskazywać na cukrzycę? Dysponuję tylko takim badaniem. Niestety podczas jego wykonywania nie pomyślałem o zbadaniu cukru. Towarzyszy mi też ostatni zmęczenie...
Źródło: forum.mojacukrzyca.org/viewtopic.php?t=8006


Temat: Wynik badania histopatologicznego - Pomóżcie zrozumieć!
Koagulologia to inaczej metoda badań układu krzepnięcia krwi i w przypadku wyników odbiegających od normy potrzebna jest ocena lekarza. Bardzo nieznacznie podwyższony poziom LDH, który m.in wskazuje jakieś uszkodzenie na bazie komórkowej np. w miąższu wątroby. Morfologia zaburzenia w niektórych rodzajach krwinek białych (neutrocyty, monocyty i eozynocyty, ale to zapewne po chemioterapii. MPV - średnia objętość płytki krwi, P-LCR - odsetek dużych płytek krw, a PDW to inaczej zróżnicowanie wyglądu płytek krwi.
Źródło: nowotwor.eu/viewtopic.php?t=963


Temat: Prośba o przetłumaczenie badania histopatologicznego
... zdrozumieć. morfologia krwi obwodowej 3-diff" leukocyty-6,8 erytrocyty-4,46 hemoglobina-13,2 hematokryt-39,7 MPV-9,8 MCV-89,0 MCH-29,6 MCHC-33,2 płytki krwi-263 Neu#-4,7 (69,9%) Lym#-1,6 (22,8%) Mxd#-0,5 (7,3%) Pdw-11,6fl Rdd-Sd-45,7fl P-Lcr-24,0% 'biochemia" aspat - 16u/l alat-6 u/l, norma...
Źródło: nowotwor.eu/viewtopic.php?t=922


Temat: Proszę o pomoc w zrozumieniu wyniku TK
Witam. 21 dni po zakończonej chemioterapii bratowa zrobiła badania krwi. Radosław prośba do Ciebie, mógłbyś zerknąć na te wyniki? WBC-2,6 -10*3/ml- norma (3,8-10,8) NEUT -1,33-10*3/ml NEUT%-52,2-%-norma (40,0-70,0) LYMPH-0,83-10*3/ml LYMPH%-32,5-%-norma (20,0-45,0) MONO-0,3-/ul MONO%-12,5-%-norma(3,0-14,0) EO-0,1-/ul EO%-2,4-%-norma(1,0-5,0) BASO-0,0-/ul BASO%-0,4-%norma(0,0-1,0) HGB-11,6-g/dl-norma(11,2-15,4) HCT-33,7-%-norma(36,0-46,0) RBC-3,5-10*6/ML-norma(3,5-5,0) MCV-97,7-fl-norma(78,0-102,0) MCH-33,6-pg-norma(26,0-34,0) MCHC-34,4-g/dl-norma(32,2-36,8) RDW-SD-45,1-fl RDW-CV-13,2-%-norma(11,0-14,0) PLT-233,0-10*3/ml-norma(140,0-450,0) PDW-10,7-fl-norma(9,0-17,0) MPV-9,2-fl-norma(9,0-13,0) P-LCR-19,2-%-norma(9,0-13,0) PCT-0,2-%-norma(13,0-43,0) CA 125-176,80. Po ostatniej chemii wynosił trochę ponad 140. RAdosław, jeśli możesz to...
Źródło: nowotwor.eu/viewtopic.php?t=842


Temat: wyniki badan krwi
Dziewczyny (i chłopaki?), mam pytanie odnośnie wyników morfologii krwi. Krwinki białe mam w dolnej granicy normy, czerwone, hemoglobina, hematokryt, MCV, MCH, MCHC, RDW RDW-SD. PLT dość niskie, ale jak najbardziej w normie, za to MPV, PCT, PDW, P-LCR powyżej normy (zwłaszcza to ostatnie). Na co wskazuje taki wynik? Czy któraś z Was miała podobnie?
Źródło: wegetarianizm.pl/viewtopic.php?t=3652


Temat: Kwietniowe Maluszki VI
Macie jakąś stronę internetową, gdzie są normy wyników krwi dla dzieci? Maciu...proszę Hemoglobina (HGB): 1. noworodek: 20 g% 2. na przełomie 2-3 m-ca życia: 10 g% 3. 3-12 m-cy: 11,5-11,8 g% ... 2-7 4. 7-12 rż: 1-6 Płytki krwi (PLT) 150-400 tys/mm3 I jeszcze z innego zrodla, normy dla dzieci, raczej takich powyzej 1-2 roku zycia. RBC 3,5-5,4 HGB 10-15 HCT 30-40 MCV ... RDW SD i RDW CV 11,5-14,5% ale okresla sie je tylko gdy MCV jest poniżej dolnej granicy normy PLT 140-440 P-LCR 13-43%
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=48398


Temat: Prowokacja glutenem
1,6 1-5 Liczba pozostałych WBC 0,5 Liczba neutrocytow 1,5 1,8-7,7 RDW-CV 13,8 11,5-14,5 PDW 15,4 9,0-17,0 P-LCR 42,2 13-43,0 Biochemia Żelazo 94,00 Badanie ogólne moczu Barwa żółty j.żółta/żółta/c.żółta Przejrzystość lekko mętny...
Źródło: forum.celiakia.pl/viewtopic.php?t=3659


Temat: morfologia krwi
Gęstość osocza krwi podaje sie w kg/litr i nie mierzy sie tegoż parametru w standardowej morfologii.Nie znam takiego parametruW-LCR...Pierwszy raz słyszę... Bombcia,ekg nie musi być zlecane przez kardiologa.Jest to rutynowe badanie...
Źródło: antyforum.pl/viewtopic.php?t=100


Temat: Proszę o interpretacje wyników
... p-lcr 19,8 norma 6-25 Rozmaz Krwi Seg 58% limf 41% Eoz 1% Poziom zelaza Fe wynik 84 ug/dl norma 37-158 Witamina b12 wynik 181,4 norma 208-963,5 Czy wyniki są ok? Bo...
Źródło: forum.chlamydioza.pl/viewtopic.php?t=746


Temat: Z czego ta goraczka??
G/I 150 - 350 MPV 9,2 fi 8 - 12 PDW 10,1 fi 6,1 - 14 P-LCR 18,7 % 6,0 - 25,0 Goraczka sie utrzymuje. Badania z wczoraj . Wczoraj takze...
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1436


Temat: Guz płuca
... 1.7 [K/uL]; NEU 69,1 [%]; NEU 4,7[K/uL]; MID 6,6 [%]; MID 0.4 [KuL]; PDW 11,1 [fL]; MPV 9,2 [fL]; P-LCR 20,0 [%]; GLU 94[mg/dl]; Gazometria ( krew kapilarna ) pH.. 7.408...
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=176


Temat: rak trzustki przezuty do wątroby
... w.r 33-37 MCH 27,6 w.r. 27-31 RDW-SD46,8[%}RDW-CV 15,4[%] w.r 11,5-14,5 płytki krwi PLT 161 w.r 130-400 PDW 11,2[fl] MPV 9,8[fl] w.r 6-10 P-LCR 24,4 PCT 0,16[%] lekarz powiedzial,ze badania krwi sa...
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1060


Temat: obustronny rak jajników
(13,4) PDW 10,8 (11,8) MPV 9,6 (10,4) P-LCR 21,5 (27,4) PCT 0,18 (0,47) % neutrocytów 32 (62,4) % limfocytow 52,5 (26,6) % monocytów 11,9 (7,6) % eozynocytów 3 (2,9) % bazocytów...
Źródło: nowotwor.eu/viewtopic.php?t=887


Temat: obustronny rak jajników
18,1 ←17,6 ←15,8 PDW 10,8 ←10,5 ←10,2 MPV 9,5 ←9,7 ←9,3 P-LCR 20,9 ←21,2 ←19,3 PCT 0,31 ←0,23 ←0,30 % neutrocytów 82,5 ←61,6 ←77,6 % limfocytów 17,0 ←37,5 ←21,1 % monocytów...
Źródło: nowotwor.eu/viewtopic.php?t=887


Temat: Badania podstawowe - krew i mocz - normy
Opis skrótów odpowiednich do badań krwi * 3-diff oraz 5-diff - metody pozwalające różnicować krwinki białe na 3 i na 5 grup * BAND - liczba lub odsetek neutrofili z jądrem ... * HGB - stężenie hemoglobiny we krwi * IG - liczba lub odsetek młodych form granulocytów * IRF - frakcja niedojrzałych retikulocytów * LP - liczba lub odsetek dużych płytek o ... odsetek monocytów * MPV - średnia objętość płytek krwi * NEU - liczba lub odsetek neutrofili * NRBC - bezwzględna liczba erytroblastów/erytroblasty * P-LCR - wskaźnik płytkowy dużych komórek o objętości powyżej 15 fL * PCT - trombokryt (analogia z hematokrytem) * PCV - łączna objętość elementów morfotycznych krwi * PDW - wskaźnik zróżnicowania objętości płytek krwi * PLT - liczba płytek krwi * PLTi - liczba płytek krwi określona metodą impedancyjną * PLTo - liczba płytek krwi określona metodą optyczną * RBC - liczba krwinek czerwonych * RBCi - liczba krwinek czerwonych...
Źródło: rottka.pl/forum/viewtopic.php?t=696


Temat: Problem z leukocytami i granulocytami
... w ruchliwości, nawet odrobinę lepiej je. Jakies 2-3 tygodnie temu miał biegunkę, może istotne - nie wiem. Mąż zastanawia się czy ilość pobranej krwi ma znaczenie, bo pielegniarka miała wątpliwości czy...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=65907


Temat: Kłopot pediatryczny- NIE UROLOGICZNY- przeczytajcie proszę!
... poniedziałek rano zarejestrowałam się do lekarza i wykonałam badania (stwierdziłam, że nie ma co czekać). Były następujące(podaję tylko to co nie w normie): P-LCR (odsetek płytek dużych) 45,4 Krwinki białe (WBC)...
Źródło: uronef.pl/Forum/viewtopic.php?t=5206


Temat: Guz płuca
Troszkę czasu upłynęło od moje ostatniego wpisu. W między czasie tatko dostał kolejne radioterapie na guza płuca i głowy. Jutro ma mieć pobraną biopsję. Puki co wklejam wyniki badania krwi. Tumor ... [81,0-100,0] MCH 30,9 pg [27,0-34,0] MCHC 33,50 g/dl [32,0-36,0] RDW 15,2 H % [11,5-14,5] RDW-SD 51,5 fL [39,0-52,3] PLT 190,0 10^3/ul [150,0-400,0] MPV 9,40 fL [9,00-12,00] PDW 10,80 fL [9,8-16,2] P-LCR...
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=493


Temat: Wyniki krwi - proszę o analizę.
Witam, bardzo proszę o analizę wyników krwi.Moje objawy to nieustające bóle brzucha(nieostre),zaparcia,wzdęcia trwające długi czas itp Zgłosiłam się do lekarza ok rok temu jak to się zaczęło i zrobili mi test ... normy.Niedawno wybrałam się do ginekologa,zrobiłam sobie usg jajników i macicy i nic nie wykazało.Postanowiłam więc zrobić ponownie badania krwi z markerem i próby wątrobowe.Lekarz ginekolog powiedział mi,że są złe,ale że on nie wie co to jest:( i mam iść do hematologa. Morfologia krwi: Leukocyty 7,1 norma: 3,8-10 flaga- Erytrocyty 5,2 3,7-5,1 h(high) Hemoglobina9,7 12,0-16,0 l(low) Hematokryt 34 37-47 l MCV 65 80-99 l MCH 19 27-35 l MCHC 28,7 32-37,0 l Płytki krwi 305 140-440 - RDW-CV 16,6 11,6-14,8 h PDW * 9,0-17,0 - MPV * 9,0-13,0 - P-LCR * - - Wskaźniki...
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=204


Temat: Wyniki krwi - proszę o analizę.
g/dl n:?29,0-36,5 PLT 301 tys/ul n:140-440 RDW 15,2 % n:? 11,0-15,0 PDW 18,1 fl n:?6,1-17,0 MPV 10,60 fl n: 6,80-12,00 P-LCR 32,8 % n: 6,0-43,0 [b]Mikroskopowy rozmaz krwi: [/i][/b]Neutrofile pałeczkowate 1 % norma: 1-5 Neutrofile segmentowane 73% norma:?45-70 Granulocyty kwasochłonne 3 % norma:1-5 Monocyty 3 % norma:2-8 Limfocyty 20% norma: 20-45 Odczyn Biernackiego 5mm/h norma: <12,0 Płytki krwi metodą manualną: Płytki krwi 311,0 tys/ul norma: 140,0-440,0 Retikulocyty 7,0 %o norma:5,0-15,0 mocz-badanie ogólne: barwa: jasnożółty przejrzystość lekko mętny ciężar właściwy 1,005 g/ml norma: 1,005-1,030 leukocyty negatywny azotyny negatywny ph 6,0 norma: 5,0-7,0 krew negatywny ... z opisem (wyniki będę miała za 1,5 tyg) , usg jamy brzusznej (mam termin dopiero na maj na NFZ,a płatny jest na koniec kwietnia ) ,na badanie na obecność krwi w ... jeszcze kilka miesięcy to chyba nie będę mieć go już wcale. Ale tak najbardziej to prosiłabym o analizę wyników krwi,a w szczególności tych manualnych rozmazów.Na co wskazują te wyniki? I jakie...
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=204


Temat: Proszę o pomoc!!!
... Grupa krwi Rh (+) dodatni. Alloprzeciwciał odpornościowych skierowanych do antygenów krwinek czerwonych nie stwierdzono. Komputerowa tomografia brzucha (88.01) Nerki położone typowo, prawidłowo, wzmacniają się po kontraście. W części środkowo-dolnej nerki prawej...
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1122



© 2009 Szkolne sprawy | mydziewczynyan.pl.

Start coaxil cena Cota Coca